ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Aşağı Zok İlkokulu

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler ve yarışmalar sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ülkemizde özellikle ilkokullarda ve ana sınıflarında sınıflarda belirlenen köşeler çocukların belli bilgi ve davranışları kazanması için büyük önem taşımaktadır. Sınıflarda bulunan mevsim ve takvim köşeleri çocukların takvimler, günler ve aylar konusunda bilgi kazanmasına ya da bilim köşeleri çocukların ilgisini çekebilecek kimi bilimsel gerçeklerin duyurulmasına imkân tanırken bu köşelerden en önemlisi her zaman Atatürk köşesi olmuştur. Ulu önde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının, devrimlerinin ve çalışmalarının ele alınacağı bu köşede çocuklara hem tarih bilgisi verilmekte hem de çocukların belli davranışları ve bilinçleri kazanması beklenmektedir. Hem sınıflarda hem de okullarda olmazsa olmaz olan bu köşe için materyal bulmak, üretmek ve kullanmak hiç de zor değildir. Bu köşenin bir yıl boyunca sürekli olarak aynı kalması çocukların ilgisinin geçmesine neden olacağı için gerek ulu önderimiz için hazırlanan köşe gerekse diğer köşeler sürekli olarak güncellenmeli ve yenilenmelidir. Yenilenen bilgileri kısa sürede kavrayıp yaşamına uygulaması istenen öğrenciler de bu değişiklikten haberdar edilmeli, hatta bu değişiklikler beraber yapılmalıdır. Köşe tasarımını beraber yapabilirsiniz Öğretmenlerin sınıf içi etkinliklerinde oldukça verimli geçen noktalardan biri olan köşe tasarımı ve içerik oluşturulması oldukça olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Sınıf içerisinde Atatürk'ün hayatını, ilke ve inkılaplarını, ülkemiz için yaptıklarını ve bize bıraktıklarını anlattıktan sonra bu köşelere dikkat çekebilecek olan öğretmene köşede yazılı ve görsel materyallerden yardım alabilir.